Sunday, November 1, 2009

Boleh Percaya?

Ni lembu yang ambo ambik gambarnya di carrefour kepong...nampak menarik dan seksi..wowe...ni plak giant peneraju harga rendah...gambar ni di ambil di shah alam berhampiran ole-ole seksyen 18 kot?lupela...Adakah anda yakin dengan apa yang diiklankan oleh pasaraya yang terkemuka di Malaysia ini?tapi kerajaan duk sibuk ckp soh pengguna jadi bijak?dalam hal ini camne nak jadi bijak? masuk MLM seperti CNI, DCL, ZHULIAN dan ape2 la yang menawarkanpakej pengguna bijak faedahnya banyak atau berbelanja di pasarraya yang menawaran harga yang rendah setiap hari dan membuatkan barang keperluan yang dijual menjadi terus terjual?

Bagi mereka yang menyertai MLM mesti telah ditarbiyahkan dengan 'pengguna bijak mestilah membeli barangan yang boleh memperolehi pulangan kepada kita yang membeli' terms ini banyak digunakan kerana para pelabur MLM beli dapat point dan ditukarkan kpd bonus...dapat duit dan bonus dari syarikat...

bagi yang berbelanja di pasar raya bli barang xdpt wang atau ganjaran, akan tetapi mungkin dapat hadiah cabutan bertuah ke, join pertandingan ke..baru dapat pulangan kot, itupun satu dalamn seribu la kan..

Jadi macam mana kita hendak menjadi pengguna bijak faedahnya banyakni? ambo pun peningla...